Подарък – декупаж

Техниката декупаж позволява изработката на сравнително бърз и винаги оригинален и персонален  подарък за всякакъв повод!

Възползвайки се от нейните предимства, Вие може да зарадвате себе си и да покажете на своите близки лично отношение и внимание, които ще бъдат оценени и оставят един дълготраен и приятен спомен.

Научете повече за тази интересна техника и експериментирайте. Ако нямате време и умения, но желаете да подарите такава изненада, може да се свържете с мен на посочените координати и да направите своята индивидуална поръчка.

МБ
1690191_10202021112024126_1337916405_n

 подърък за имен ден и Св.Валентин

10677372_10203400443346547_762251764_o

декорация върху кутия за вино – подарък- изработен от мен по поръчка за рожден ден

Декупаж (decoupage) – от фр. в превод означава “изрязвам“ или казано с други думи изготвяне на колаж или хартиена апликация.

Декупажът е приложно изкуство, при което се изрязва мотив или изображение от различен материал (предимно хартия, но също така и дърво, кожа или тъкан). След това мотивът се залепя или с помощта на различни техники за декупаж се прикрепя върху дадената повърхност за декориране (дърво, метал, плат и пр.)

Прилага се основно върху предмет, като малка кутийка, чиния, ваза, свещ или елемент от обзавеждането — шкаф например.

Тази техника за украсяване на предмети била изобретена от китайските селяни още през XII век с откриването на червената тънка хартия. С нея започнали да украсяват различни предмети от бита си.

В Европа декупажът води началото си още от ранното средновековие. За пръв път за декупажа като изкуство се споменава още в края на XV век в Германия, където започнали да използват изрязани картинки за декорация на мебели.“

 

източник и повече информация: Уикипедия

 

  • You are here: Милена Белчева » Подаръци » Подарък – декупаж
  • Tags:  , , , , , ,

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *